Olemme maassamme panttivankeja

Olemme maassamme panttivankeja

Me suomalaiset keskiluokkaiset ihmiset elämme eräänlaisessa panttivankitilanteessa. Elämäämme rajoitetaan muun muassa sen takia, että pieni osa ihmisistä ei osaa hallita esimerkiksi päihteiden käyttöä tai osa ihmisistä ei halua ottaa koronarokotetta, jolloin kenellekään ei voida avata yhteiskuntaa. Emme pysty haastamaan meitä vastaan rikkoneita oikeuteen, koska se tulisi meille liian kalliiksi. Oikeuden riitatilanteet ovat vain heille, joilla ei ole mitään hävittävää tai joilla siihen on ylimääräistä. Kela-korvaus ollaan ottamassa pois yksityiseltä terveydenhuollolta, jotta kaikilla olisi yhtä kurjaa. Väkivaltarikoksista myönnetään ehdollisia tuomioita erinäisiin syihin vedoten, kuitenkin saman teon seurauksena keskiluokkainen ihmien joutuisi täysin erilaiseen käsittelyyn, lain rikkomisen seuraukset eivät ole samanlaisia kaikille.

Nämä ovat vain muutamia esimerkkejä siitä, miten meitä suurinta veronmaksajamassaa pidetään panttivankina kotimaassamme. Meitä saa haukkua, koska jollain muulla menee tässä maassamme huonommin. Valtiossamme on monopoleja, joiden olemassaoloa perustellaan haittojen ehkäisyllä. Kuitenkin nämä haitat kohdistuvat yleensä häviävän pieneen osaan kansasta, joskin he aiheuttavat menoista suurimman osan.

Kysynkin siis, onko tämä oikeutettua, että kaikkien toimia ohjataan ylhäältä siitäkin huolimatta, että holhousta kaipaisi oikeasti vain pieni osa? Kuitenkin tätä tehdään varmuuden vuoksi kaikille, ettei ne muutamat ihmiset onnistuisi satuttamaan itseään. Ehdotan enemmän keskitettyä apua sitä tarvitseville ja resurssien säästämistä kaikkien holhoamisesta. Näin voidaan parantaa paremmin apua tarvitsevien elämää sen sijaan, että autamme väkisin jokaista ihmistä vähän vasemmalla kädellä puolihuolimattomasti. Suurin osa meistä täysi-ikäisistä kuitenkin pystyy itse tekemään itselleen parhaat valinnat.

13.10.2021